27 november 2009

Äntligen...

Känns det lite ljusare! Inte utanför förnstret där det är mörkare än mörkast förstås, men för övrigt så har det mesta löst sig...SÅ nu är det bara att vänta på bebis!! Nu på tisdag ska vi göra ett tillväxt-ul, för att se på´t ungefär vart den lille hamnar..På BF-dagen ska vi få se den hihi...Känns spännande, men om den vill komma ut innan dess så vi får lukta, hålla och känna på honom oxå så är det heeelt OK;)

Jag var på Kungsholmsträffen som WebmosterHelene arrangerade i Oktober. Jättemysigt och scrapvänligt, även om jag var trött... Där gjorde jag en del LO:s som egentligen skulle tävlas med, men saker kom ivägen, så något inskick blev det inte så nu visar jag dem här. Jag känner mig verkligen så nöjd med bägge två! Ni vet såna där LO:s där man känner att det bara lekte fram på sidan att scrappa dem och allting kändes harmoni på en gång..Hoppsan nu låter jag nog som Tomas Di Leva hihi...Nåväl, här är dem:





Har ni hunnit pyssla inför advent något? Jag köpte superbilliga zinkhinkar för 5 kr styck på secondhand, där jag tryckte ner murgröna med vita hyacinter och gråvit slingermossa & på samma secondhand köpte jag 3 ljusstakar till fönstret. Jag är egentligen inte förtjust i ljusstakar i fönstret MEN de ger så fint sken, därför vill jag ha dem. Jag målade dem vita, strösslade med smått, smått silverglitter och avslutade med en silver/vit rosett på botten av översta ljuset...får se om det kommer en bild vid senare tillfälle. Och idag nu när barnen kommer hit<3 tänkte jag vi skulle börja göra lite julbak tills nu på söndag..MUMS!

Hoppas ni får en fin helg!! Stor kram!

17 november 2009

Välkommen till ett läskigt party!

Hade sedan länge planerat att ha ett party för Jacquline & Whilliam och vi bestämde att när vi flyttade till nya, rymliga lägenheten så skulle det bli av. (Påminn mig om att inte vara höggravid, genomförkyld och knappt sovit natten innan oxå nästa gång! ;))
Vi har förberett ganska länge, för att få en läskig stämning, utan att det kostar alltför mycket - det är ju ändå upplevelsen att ha kalas hemma med sina kompisar som räknas!

Jacquline ville vara häxa. Så hon lånade en svart tunika av mig, jag gjorde en häxhatt till henne och så massa smink och tuperade håret med kam och spray tills det blev "ruffligt" nog, som hon säger om tovigt hår:)
Whilliam har ett Byggare Bob set, så han ville vara honom, men problemet var att det inte var läskigt nog, särskilt när han såg Jacquline, så vi hade liten övertalnings- kris en timme innan partyt skulle starta;) Då övertygade jag honom om att jag skulle sminka honom, så han blev en LÄSKIG Byggare Bob!! Ta-daa...det gick han med på hihi...Hur man nu ska sminka en snickare så han ser läskig ut, visste jag inte, men Whilliam blev nöjd och så här söta var dem:




Inför partyt pyntade vi ytterdörren med oranga & lila ballonger & en Halloween-skylt jag gjort:

Bordet dukades med serpentiner, blockljus och ovanför hängde vi fladdermöss som vi gjort tidigare tillsammans i höst av toa-rullar:




Klockan 2 vällde det in med andra häxor, läskiga figurer, sjörövare & eldflickor!! Alla sugna på kalas:-)

På menyn fanns det följande:
**Hundbajs (Chokladbollssmet formad till hundbajsar)
**Marängspöken
**Läskig dricka (grönfärgad päronsaft)
**Fladdermusbajs med giftig grädde (Chokladpudding med grönfärgad grädde)
Lite småroligt för oss vuxna att se att till och med barn säger nej till kakor om det är ett inte så tilltalande namn på det...Alex gick först och skulle servera läckerheterna och jag fick gå efter till en del barn och förklara att det faktiskt bara var på skoj; att det var goda saker man kunde äta!:) (Men mina barn bangade inte en sekund såklart! haha...)

Efter lite lekar så var det dax för fiskdamm! Alla barn på kö och så kastades kroken i havet...Lilla häxan Jacquline såg betydligt snällare ut i slutet av kalaset;)

Men hon blev surare för var gång det var hennes tur att kasta kroken i havet, för reglerna var att fiskade man upp något som inte var gott att äta (godis såklart) fick man ställa sig längst bak i kön, och sjysta Alex lät henne fiska fyra gånger innan hon fick napp hihi..;)
För Whilliam gick det fortare!

Det blev tyst och lugnt efter fiskdammen och med en kvart kvar av kalaset satte vi på en 15 minuter lång Bamse-film som de kunde kika på medans de mumsade, vad som verkade nöjda & belåtna!!

Det var superkul att ha kalaset och allra roligast att göra sina barn glada och se att de uppskattar det man gör för dem..Trötta var vi allihopa sen och mamman fick gå och lägga sig och sova i 1,5 timme för att orka med resten av kvällen;) hihi...
Ha en trevlig vecka, alla läsare! Höstkramar

12 november 2009

Trist....

Just nu känns det jobbigt och oroligt, eftersom man tror att man ska få hjälp när man behöver, som en skattebetalande medborgare i Sverige.. Men nu i veckan fick jag besked om att de senaste 10 veckornas sjukskrivning för foglossning INTE godkänns av FSK. Vilket innebär att de 10 veckorna är jag helt utan inkomst! För det första tog det lång tid att överhuvudtaget få beskedet, men jag har försökt hålla hoppet uppe, när man väl får beskedet så slår det undan fötterna på en och man vill nästan bara lägga sig under täcket och gråta. Fattar inte alls hur vi ska klara oss..Ok, basic går väl runt på en lön knappt, men finns en del saker kvar att köpa till bebis..hoppas den stannar två veckor över tiden så vi hinner skrapa ihop....SUCK!!
Samtidigt så vill jag försöka vara positiv och vara tacksam för de saker som verkligen betyder något i längden - därför gjorde jag denna LO:n for att påminna mig själv:



Färgutmaning "Röd, gul o vit" till SWE Scrapbook..
Hoppas på en fin kväll för oss och för er!! Tack för att du kikade in hit!

10 november 2009

Minialbum "Vår familj 2009"

Ett minialbum! Skattkista full med minnen, material, färger & kort. Jag bara älskar det! Att göra och att spara..... Fick paket av Pyssellyckan! Underbara Bo bunny papper och fina dekos..Bara att sätta igång:







Har försökt få med kort och små minnesanteckningar som triggar igång minnen hos mig, och som jag hoppas ska kunna göra det lättare att när barnen blir stora, återberätta hur de var osv:)



Att minnas sina nära vänner är ju också härligt! De är ju med och gör en hel del minnen under året. Och det som gör det så underbart är ju att man ofta inte behöver göra stora saker med sina vänner för att det ska bli riktigt mysigt...


Jag skulle gärna vilja göra ett till känner jag nu med ännu fler anteckningar, men det sparar jag nog till ett annat projekt!
Jaha nu ska jag dricka kaffe med pojkvännen....20 DAGAR kvar till beräknad förlossning!! Börjar känna mig inte så bekväm med tanken på en förestående förlossning, men försöker tänka positivt...
Ha en fin kväll, söta ni!! Och stor Puss till min pappa;)
Kram kram

09 november 2009

Pyssel pyssel..

Pyssel pågår för fullt i stugan..Julprojekt, projekt till Pyssellyckan och massa roliga utmaningar på SWE! Underbart att känna kreativ lust!

Kika in under den kommande veckan för nya alster! Tills dess ha en mysig höstdag<3